Egy Elme Útvesztője

Labyrinth

Labyrinth

Én

2014. szeptember 11. - Queen of Cups

A Kelyhek Királynője. Elismerem, hogy egy kicsit fenhéjázónak hangzik elsőre, de annak aki ismeri a Tarot-t, már kevésbé. A Kisarkánumok udvari lapjai ugyanis mind egy-egy személyiséget jelölnek. Érdekes, hogy 16 van belőlük, mint a Jung-i alapokra helyezett MBTI személyiségtesztben. A középkorban, ahonnan a Kisarkánumok elnevezései származnak, még úgy gondolták, hogy érthetőbb, ha Kelyhek Királyaként definiálnak valakit, mint INTJ-nek. Ez egy hozzávetőleges közelítés a részemről, érzéseim szerint nincs 100%-os egyezés, legfeljebb önkényesen rá lehet húzni egyiket a másikra, bár érdekes tanulmány alapját szolgálná.

A Kelyhek a víz eleméhez tartozik, vagyis érzelmeket jelöl, az azokhoz való hozzáállást és az irányításukat. A Király vagy a Királynő például jobban képes uralma alatt tartani maga és mások érzelmeit, de ennek néha ára van, mégpedig az elfojtás. Ez persze önismerettel kiküszöbölhető, viszont emellett ügyelni kell a meglepetésekre is, amikor egészen valószínűtlen helyekről váratlan érzelmek törhetnek a felszínre.

A Kelyhek Királynője feltűnő jelenség. Nem a viselkedése, inkább a kisugárzása miatt nem lehet nem észrevenni. Éppen ezért, vagy imádják vagy utálják, köztes állapot aligha van. (Érdekesség, hogy ugyanezt a megítélést a valamilyen módon a Skorpió jegyhez tartozó/kapcsolódó emberek kapják.) Kívülről általában nyugodt, de sosem lehet tudni, hogy mi van belül.

Sokszor elfojtott érzelmek várnak ugrásra készen, ki nem mondott szavak és meg nem tett dolgok haragja tombol benne.
Magam is így kezdtem. Előbb tanultam meg elfojtani őket, mint uralkodni rajtuk és ez sok nehézséget okozott eleinte. Most már a fel-felbukkanó meglepetéseket is tudom nagyjából kezelni, de még mindig időbe telik megtalálni az okot és így semlegesíteni az okozatot.

Ezért vagyok most itt. Szerencsémre a Kelyhek Királya a társam, aki sokban támogatja a fejlődésemet. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmelabirintus.blog.hu/api/trackback/id/tr216768063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása