Egy Elme Útvesztője

Labyrinth

Labyrinth

Kezdetek

2014. augusztus 25. - Queen of Cups

Először érdemes definiálni mi is ez az egész. Mi is az Elme úgy igazából? Véleményem szerint egy szuperszámítógép. Alapvetően ugyanis hihetetlen sebességgel tud adatokat rögzíteni és elemezni is, valamint a tudatos vagy épp tudattalan parancsaink alapján "cselekszik". Csakhogy mivel a parancsszerkezet hasonlóképpen működik mint a dos-os rendszer, tudni kell, hogy mit és hogyan kell betáplálni, hogy működjön, és nem szabad túlzásba vinni, mert végtelen ciklusba keveredik, ahogy ezt a mai emberek többségével teszi. Nem is tudnak egyről a kettőre jutni.

Vagyis. Egyszerűen, odafigyelve gondolkodni. Következetesen és logikusan. Mindemellett fontos, hogy az Elme messzemenőleg nem analóg a Belső Hang, ami tulajdonképpen az Intuíció, hiszen míg az Elme csak megoldásokat javasol, az Intuíció magát az igazságot. Nem mindegy. 

Éppen ezért fontos tudni, hogy minek hol a helye és mire használandó. 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmelabirintus.blog.hu/api/trackback/id/tr396634659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása